lauantai 31. toukokuuta 2008

Tiedonkulun estämistä

EFFin lehdistötiedotteesta vuodelta 2002 ( http://www.effi.org/sananvapaus/google_220302.pdf )

"EFFi tuomitsee hakukoneiden häirinnän"

Skientologia-järjestö vaati Googlea poistamaan sillekiusalliseen http://www.xenu.net/ - sivustoon viittaavat linkit. Skientologia-järjestönvaatimukset perustuivat väitettyihin tavaramerkki ja tekijänoikeusrikkomuksiin.

Google poisti aluksi Xenu.netin kokonaan hakemistostaan. Asian saatua runsaastihuomiota lehdistössä Google palautti linkit niiltä osin kuin vaatimukset olivat perustuneet tavaramerkkirikkomuksiin.


Jos skientologia olisi aito uskonto, miksi se pyrkii kaikenlaisin keinoin estämään siitä kertovien tietojen levittämisen ja julkaisemisen? Jos skientologeilla on aito usko ja ei mitään peiteltävää, eikö vapaa tiedonlevitys ole hyvä asia?

Mahtaako skientologien omat kirjat mennä huonommin kaupaksi, jos järjestön toimista ja perusajatuksista on vapaasti tietoa saatavilla?

Tänään Googlen indeksistä näyttää löytyvän 1660 sivua Xenu.net-verkkotunnuksesta.

Hakutulosten alareunasta löytyy tosin teksti:

Vastauksena valitukseen, jonka vastaanotimme US Digital Millennium Copyright Act:ltä, olemme poistaneet 1 hakutulosta tältä sivulta. Jos haluat, voit lukea DMCA valituksen, joka aiheutti hakutulosten poistamisen osoitteesta ChillingEffects.org.


Mikä EFFi?

EFFi on perustettu puolustamaan kansalaisten sähköisiä oikeuksia. Esimerkiksi oikeus sensuroimattomaan viestintään, kohtuullisiin käyttöehtoihin digitaalista sisältöä ostettaessa sekä vapaus kehittää ja julkaista avoimia tietokoneohjelmia.

Ei kommentteja: